Hej storebror

Tiden går men saknaden och de tomrum du lämnat efter dig består.
Tänker på dig varje dag, varje sekund och det är svårt för oss alla att du inte finns levande bland oss längre.
I helgas var det midsommar, svenska sommaren har blommat ut och solen fick havet att glittra. Jag var så glad över att jag var där, omgiven av människor jag älskar, i ett vackert sommarparadis. Så glad och tacksam att tårarna kom. Du och hela denna situationen har nog lärt oss alla att ta vara på varandra och älska livet. De har det gjort för mig iaf. Tack!
Häromdagen vet jag att du var hos mig i lägenheten Wiktor. Många kan tycka att det låter konstigt men jag kan känna när du kommer in i ett rum. Men denna gången var inte som andra. Jag hade varit i tv rummet och skulle gå in i sängkammaren då jag stannade till. Det glittrade över mig, glitterkorn som föll över mig. Jag gnuggade mina ögon och trodde det kunde bero på att jag rest mig snabbt. Inget hände. Jag vände mig mot fönstret för att kolla om det var solen som lyste på dammkorn, men ingen sol. Jag stod där länge och bara kände din närhet. Såg hur du spred glitter över mig. Så nära har du inte varit sedan du flög bort från mig.
Jag vet att du är kvar hos oss Wiktor, vi kan inte ta på dig och vi kan inte höra dig men vi kan minnas din röst och ditt skratt, känna din värme och prata med dig för du hör oss. Du tröstar oss och kramar om oss med dina stora vingar när tårarna rullar ner för våra kinder. Du finns med oss. De vet jag.
Saknar dig mer och mer för varje dag bror, de gör vi alla.
Älskar dig för alltid!
Lillasyster











Jag vet att du finns, säg att du finns.

Jag vet att du finns här, men jag vill att du visar dig oftare.

Jag behöver det, jag behöver dig.

 

Jag är inte så stark som du kanske tror- jag vill ha dig här.

Snälla kom tillbaka, snälla stanna.

 

Vaka över mig och gör mig sällskap när jag är ensam och ledsen, men var även vid min sida när jag är lycklig och när jag lever livet, för oss båda. Det lovar jag att göra – jag ska leva för oss båda Wiktor och jag ska visa dig världen.

 

Jag vet att du finns, säg att du finns.

 

Johanna


Min Wiktor Nytomt

Detta tal framfördes av Wiktors vän Erik Werner under begravningen den 21 juni 2010.

Min första kontakt med Wiktor var att jag via omvägar fick höra talas om en kille från Kasumberg, som var 2 år yngre än mig som tydligen skulle vara riktigt grym på datorer. Vid den här tiden ansåg jag mig själv som väldigt duktig på datorer och trodde aldrig att den där lilla ungen från landet skulle kunna något. Detta fram till en kväll när jag satt framför min dator i källaren och min cd-rom helt plötsligt skjuts ut och någon minut senare startades datorn om. Jag blev livrädd när jag satt där i mörkret, när datorn sedan hade startats upp

på nytt så kom det fram en text där det stod "Du har blivit hackad, med vänliga hälsningar Wiktor Nytomt" eller något i den stilen. Detta var början på sena kvällar där jag och Wiktor satt och tävlade på Internet, utan att jag någonsin hade träffade honom, om vem som var bäst på datorer. Han gjorde mig helt tokig.

 

Några månader senare började Wiktor i 7an på Kristinebergsskolan medan jag började 9an. Det visade sig att han var precis lika kaxig i verkliga livet, vi bråkade och tjafsade så fort vi såg varandra, men efter ett tag började vi lära känna varandra och insåg att vi faktiskt inte var så olika och vår vänskap växte fram.

 

Vi började köra så kallade LAN-parties tillsammans, vi kunde sitta uppemot 20 pers hela helgerna utan att i princip sova, hemma hos någon av oss. Under dessa sessioner fortsatte tävlandet och diskussionerna inom alla sorters områden, så som vem hade gjort den snyggaste hemsidan, vem som hade snabbaste och snyggaste datorn, hur bra vi var i olika spel och en massa annat. Man kan säga att vi alla lärde känna varandra rätt bra efter ett par år med sådana helger och lov.

 

Vi började senare på Karlbergsskolan, både jag och Wiktor läste teknikprogrammet med inriktning data, våra diskussioner var ständigt närvarande. Men vi hade nu börjat få upp ögonen lite mer för festande och resor än för våra LAN. Vi åkte på festivaler, vi åkte till kusten och vi åkte land och rike runt och hälsade på kompisar och hade otroligt roligt.

 

Efter gymnasiet började sen jag och Wiktor samtidigt studera till civilingenjörer i Linköping respektive Norrköping. Våra diskussioner antog helt nya höjder, nu läste vi programmering och matte på relativt avancerade nivåer. Vi kunde sitta hela kväller med några öl och diskutera andra derivator, funktioner och linjär algebra. Vi hade nog kunnat sitta hur länge

som helst och diskutera, men jag gav oftast upp efter ett par timmar, för i Wiktors värld fanns det inte något som hette ge upp, så någon var ju tvungen att ge sig.

 

Det låter kanske som att vi bara bråkade, men så var inte fallet, vi kunde ha timslånga diskussioner när vi nästan kunde riva varandra i håret, ja det har nog de flesta av oss haft, för att sedan avsluta den, prata om något helt annat och fortsätta resten av dagen med att ha det roligt och skratta. Wiktor var otroligt rak, ärlig och rättvis.

 

Under tiden i Linköping upptäckte även Wiktor träningen som blev en stor del i hans liv, han läste på allt som fanns angående träning, kost och anatomi. Han hade insupit så mycket information inom detta område att han i princip skulle kunna ha börjat jobba som personlig tränare på vilket gym som helst. Han var otroligt noggrann och gick från en smal liten pojke till en muskulös man med en vikt på runt 95 kg på bara något år.

 

Sedan bar det iväg till Australien för Wiktor och Norge för min del, men vi höll hela tiden kontakten. Vi hälsade på varandra och möttes alltid i Åmål. Wiktor var alltid otroligt mån om sina kompisar, att hålla kontakten, att hälsa på och han tackade aldrig nej till besök.

 

Sedan kom det chockande beskedet på hösten, Wiktor hade drabbats av cancer, det var såklart ett väldigt omvälvande besked och man blev otroligt orolig, tankarna började snurra.

Men knappt innan man hade hunnit reflekera över det, så hade behandlingen börjat och Wiktor hade flyttat till Åmål och började nästan omedelbart på sitt exjobb.

 

Han skulle bannemig inte ligga hemma och slöa bara för att han hade blivit sjuk. Han skulle göra klart sitt ex-jobb, övervinna cancern och sen göra den sista terminen i Linköping för att sedan vara klar civilingenjör. Han kämpade på, han och Jan byggde ett eget litet gym med vikter och löpband för att Wiktor ville hålla sig i så god form som möjligt för att kroppen skulle kunna återhämta sig. Han läste på angående kost och förebyggande åtgärder han kunde göra för att lyckas så bra som möjligt. Han deltog även i princip på alla arrangemang vi kompisar hade, han reste runt och hälsade på kompisar, hade olika projekt på gång och han var aktiv hela tiden.

 

Under våren gick han sen igenom en otroligt stor och krävande operation, så fort han hade läkt ihop så han kunde röra sig någorlunda var han uppe i gymmet, så tidigt som i Maj stod jag och Wiktor och tränade med fria vikter på övervåningen i huset. Detta var helt fantastiskt, bara några få månader efter operationen.

 

Han åt för två fullvuxna karlar igen och gick upp nästan alla de kilon han hade tappat under den senaste tiden. Han fortsatte med sitt ex-jobb och under sommaren så hade han gjort det klart. Men det var inte så att han satt hemma i Åmål och slappnade av efter det, utan då skulle han minsann renovera sin lägenhet i Linköping innan han skulle tillbaka till skolbänken i November. Han satte sig och pluggade på allt som var relevant för det han skulle göra i lägenheten, han inhandlade massa verktyg och sen satte han igång. Utan att någonsin ha renoverat, snickrat eller kaklat innan.

 

Han lade kakel, lade golv och han målade om, jag har bara sett det på bilder, men jag vet ändå att det blev hur bra som helst. Wiktor gjorde aldrig någonsin något halvdant, oavsett om det var för han själv eller för någon annan.

 

Sen kom nästa smäll, som denna gång var en riktig käftsmäll. Cancern var tillbaka, efter allt detta kämpande. Luften gick ur oss alla och man tänkte hur kommer Wiktor hantera detta, han som har varit så otroligt stark. Inte kan han väl fortsätta vara så stark? Men Wiktor upphörde aldrig att förvåna och han gav framför allt aldrig upp. Han var aldrig för trött för besök, han var i princip aldrig på dåligt humör. Han fick en alltid att känna sig uppskattad och välkommen.

Nu när han inte längre kunde röra sig obehindrat så hittade han en ny hobby, fotografering. Han byggde upp en egen liten fotostudio i vardagsrummet och blev nästan en proffsfotograf på bara några månader. Han har tagit så otroligt fina foton på många av oss, som kommer att bli så otroligt finna minnen för resten av våra liv. Han satte sig aldrig ner och gav upp, han hittade sätt att hålla sig stimulerad och aktiverad på hela tiden.

 

Under dessa cirka 1,5 åren som Wiktor var sjuk, har det varit skytteltrafik till Åmål från Oslo, Uddevalla, Göteborg, Karlstad och Linköping för att nämna några platser vänner har rest ifrån. Vi har suttit allt från 2 personer och spelat tv-spel och pratat till 15 personer som spelat poker och druckit öl och haft det underbart roligt tillsammans.

 

Jag tror Wiktor har haft besök i varje fall varannan helg från orter utanför Åmål, för att inte nämna de som bor i Åmål, alla släktingar och familj. Detta visar verkligen på vilken otroligt omtyckt vän, medmänniska och släkting Wiktor var.

 

Han engagerade alltid, ville alltid hjälpa till och var alltid intresserad av en, på ett genuint sätt. Han brann så otroligt mycket för både vänner och intressen, han ville alltid ha mer. Lära sig mer, se mer, lära känna fler människor, resa mer. Han hade en otrolig aptit på livet och var en riktig optimist.

 

Vi som kompisar är så otroligt tacksamma för att ni i familjen har varit så otrolig öppna, varma och välkomnande. Jag tror, eller snarare vet, att jag talar för alla vänner när jag säger att man aldrig har känt sig i vägen, att man har trängt sig på eller känt sig obekväm med att vara hos er. Det har alltid känts otroligt naturligt att komma in hos familjen Nytomt, man har blivit bjuden på kaffe eller mat och det har alltid känts som att ni har uppskattat vår närvaro fastän vi flertalet gånger har suttit hos er långt in på småtimmarna och väsnats. Ni har verkligen låtit oss få ta del i hela processen som har varit och det har varit så otroligt betydelsefullt för oss. Precis som Wiktor gjorde det lätt för oss, så har ni också gjort allt för det. Vi har alla fått många och otroligt fina minnen från den här tiden tillsammans med er och Wiktor.

 

Wiktor har visat oss alla vad styrka, mod och envishet betyder. Jag tror han har omdefinierat de orden för de flesta av oss. Han gav aldrig någonsin upp.

Inget ansågs som omöjligt för Wiktor. Han kommer att vara en otroligt stor inspirationskälla, när det kommer tunga perioder i livet för mig och många andra i framtiden. Wiktor kommer att hjälpa en att hitta styrka, mod och ork för att ta sig upp och komma vidare...

 

Tack så mycket för allt, Johanna, Josefin, Robert, Anneli och Jan. Tack för att vi fick lära känna er underbara son och broder.

 

Wiktor, tack så mycket för den tid vi fick tillsammans, vår saknad efter dig kommer att vara enorm.......

 

Erik Werner


Från Kajsa

När en 24-åring går bort finns inga ord.
Ingen logik, ingen mening, ingen tröst.
Ändå var avskedsceremonin för vår Wiktor något av det vackraste jag varit med om.
Hundratals släktingar och vänner som samlades i grönskan utanför Svanskogs kyrka.
Solens glitter i Svansjön.
Björkarnas sus.
Musik och tal som gick rakt in i hjärtat.
Tårblöta ansikten som sprack upp i varma leenden när minnen om Wiktor väcktes till liv.
Varm gemenskap.
Sorg, kärlek, vänskap och en outgrundlig strimma av hopp.
Hopp om att det finns något ovan molnen.
Något renare, vackare och bättre än allt vi kan föreställa oss.
Ja, solen sken.
Men var det bara jag som tyckte att molnen drog ihop sig under vår tysta minut?
Att vinden blåste kall.
Att det, långt, långt där, uppe hördes ett dovt åskmuller.
Sedan blev det tyst.
Solen återvände.
Den tysta minuten var slut och vi öppnade åter våra ögon.
Jag är säker på att det var Wiktors farväl.
Kajsa Wedberg

Missing You

Den här låten är till dig Wiktor..


Missing You

 

One thing is missing and that is you
I just know, that I’ll see you soon
The bravest man I’ve ever known
Fighting his battle, all alone
I know I will be fine, and I won’t cry
Cause your dancing with angels tonight

You’re a friend and a brother and a son
Finally got your peace even though you’re strong, even though you're young
Running on meadows, breathing and feeling the breeze on your face
No more ache and agony, or sleepless nights and tragedy

No longer trapped in a case that can't deliver,
Finally free, finally me, finally got my rebirth,
This cloud is nothing but silver lining

You’re a friend and a brother and a son
Finally got your peace even though you’re strong, even though you’re young
Running on meadows, breathing and feeling the breeze on your face
No more ache and agony, or sleepless nights and tragedy

One thing is missing and that is you
I just know, that I'll see you soon


Robert

En dikt från Karin och Anders Carlsson

"När jag dör är jag alls inte borta
fast min kropp blivit aska min vän
ty med allt som susar och sjunger
skall jag komma tillbaka igen

Genom fåglarnas kvitter i träden
genom fjärilars fladdrande slag
genom flingornas dans på din ruta
skall jag ge dig en hälsning var dag

Och när björklöven spricker om våren
och du känner en värmande vind
skall du ana min själs odödlighet
när jag dunlätt kysser din kind

Då vet du, jag är inte borta
nej, mer nära än du kan förstå
genom allting som susar och sjunger
skall min hälsning med kärlek dig nå"

Wiktor

Igår var din begravning, vackrare än någonsin. Solen sken på oss där vi satt på vita plädar utspridda på det gröna gräset vid svanskogsjön och gjorde det ofattbara, tog farväl.
Jag jag satt där och såg på alla som hade samlats så började jag tänka på hur konstigt livet är. Jag minns så väl när du mamma och pappa kom upp till mig och Christoffer i Göteborg och du meddelade mig att du fått cancer. Världen stannade jag blev illamående och jag kände att mina ben inte längre orkade bära. Du fick trösta mig, du som var sjuk fick trösta mig som var frisk. Jag var rädd. De senaste två åren har varit en berg och dahlbana för hela familjen, men inte minst för dig.
När tårarna strömmade ner för mina kinder och jag kände att jag knappt kunde andas när jag satt där framför din kista så undrade jag. Kan tårar ta slut? Det kändes som jag gråtit mer under två års tid än vad som är mänskligt. Behöver jag beställa fler?
Erik Werner höll det vackraste talet till dig Wiktor och Robban och Zach hade gjort den vackraste låten endast för dig. Obeskrivligt.
Tänk vad konstigt allt är. Alla nära och kära samlas när man gått bort. varför inte samlas innan? säga att man älskar varandra? krama om. varför när det är försent? Jag fattar inte!
Igår kändes det som världen stannade för en stund. Känns nu som världen fortsätter där den stannade. Människor fortsätter gå. Solen fortätter lysa. Jorden fortsätter snurra. Men jag står still.
Jag såg dig igår, du satt under trädet och kollade på oss och jag kände att du var nöjd. Mer nöjd än vad du någonsin skulle kunna vara. Ett sista vackert farväl.
Nu är du på en finare plats, där vi här på jorden inte får vara än. Vi är inte tillräckligt bra helt enkelt.
Vänta på mig Wiktor, jag kommer till dig den dagen jag är redo. Tills dess håll koll på mig, jag vet att du är min ängel.
Älskar dig storebror.
Saknaden är enorm.
Lillasyster
Josefin

Från mamma

Jag är oerhört tacksam för all omtanke och alla värmande ord. 
Det har varit en lång kamp för Wiktor och för oss har sorgen funnits de två senaste åren och jag är tacksam för att vi alla i familjen fanns med honom in i hans sista stund. Att önska Wiktor tillbaka i det tillståndet han var är en allt för egoistisk tanke och jag vet nu att han har det bra där han befinner sig. 

När jag ser tillbaka till den tiden då Wiktor var frisk så ser jag en vacker, ung, frisk och stark man - full av energi och framtidstro - och det är honom jag saknar oerhört mycket. Det är sant, Wiktor var en smart kille, fantastiskt omtänksam och alltid lätt att prata med men ack så envis - han hade kommit långt.

Jag saknar dig Wiktor men jag pratar fortfarande med dig ofta och det kommer jag alltid att göra. Jag känner att du finns vid min sida och stöttar mig när jag är ledsen.

Kram min älskling
Mamma


Några minnen från Emma

Jag har så många härliga minnen med dig Wiktor. Vet knappt vart jag ska börja!


Vi växte upp tillsammans, gick i samma klass i 10år (om vi räknar med förskolan), bodde grannar i många år.

Du har alltid varit som en extra bror för mig.

 

Jag minns allt roligt vi har haft tillsammans. Många härliga minnen.

 

Från barnsben när vi var i skogen å lekte och alla brännbollsmatcher ute på Kasenberg.

Eller den gången du slog mig i huvudet med en hammare! Haha.

 

Du var alltid den som skojjade med lärarna, var allmänt "a pain in the ass", å full i bus.

Kanske inte alltid lärarnas favorit. ;)

Kommer du ihåg den gången Sten Nilsson fick nog av dina spratt och tryckte ner dig i en papperskorg å du kom inte loss? Haha. Jisses.

 

Eller de gångerna du har försökt lära mig spela biljard? Gick inge vidare för jag kan fortfarande inte spela något vidare bra :P


Alla mattelektioner under åk 9 som vi satt å käkade lakritsnappar och snackade om allt annat än matte.

 

Dina varma kramar som du gärna skojjade till å la din haka över mitt huvud och retades för att jag var så kort. ”Men det är lugnt Emma, det är gulligt med korta tjejer!!”.
Eller att jag var rödhårig, ”Rödtott” var också något som kom ur din mun med jämna mellanrum, självklart med glimten i ögat.

Fan vad jag saknar dig vännen.

Vi hade inte den tätaste kontakten under de senaste åren, men ändå visste jag att du alltid fanns där för mig om det var något.

Dig kunde man alltid prata med, om allt mellan himmel å jord. Du lyssnade tålmodigt och kom alltid med raka och konkreta svar. En riktig, äkta vän helt enkelt.

Jag är så himla tacksam över att få lärt känna dig. Du är en underbar människa!
Du kommer alltid att leva kvar i mitt minne.

Kommer aldrig att glömma en sådan skön person som du!

 

Och du, snart syns vi igen!! Till dess får du rocka loss på stället du är nu och ta långa härliga promenader med din älskade Hampus.


Älskar dig vännen. <3

//Emma


Över en vecka har gått

Över en vecka har gått. Jag kan inte förstå att det var över en vecka sedan jag såg dig sist att det var över en vecka sen vi satt där nere i soffan och kommenterade den där konstiga reklamen för tvättmaskiner som är i samband med reklam pausen. Det känns fortfarande helt overkligt. Jag har så svårt att förstå att du är borta. Jag tänker att jag inte vill mer, att det får vara bra nu och att du får nog ta och komma tillbaka nu. Att man på nått sätt tror att detta bara är en fas som kommer att gå över och att allt kommer att bli ’normalt’ igen, med dig här. Jah har svårt att förstå allt som händer nu.

 

Vi håller på och fixar med din begravning nu ska du veta Wiktor. Du hade blivit så nöjd. Vi kommer att vara utomhus vid Svansjön, där du är döpt och där du så många gånger fiskat med morfar. Trots att vi är uppväxta i Åmål så känns ju Svanskog lite hemma ändå för att mormor och morfar bor där och vi alla har tillbringat så mycket tid där. Det kommer bli fint i alla fall och det kommer att bli mycket folk. Jag tror mamma har beställt mat till 130 personer (!!). Du var älskad ska du veta, av många. Det är så många människor som man inte pratat med på länga som träder fram i sådana här situationer, men det vet du ju redan.

 

Vi satt och planerade musiken häromdagen, musiken till begravningen, och pappa tyckte att vi skulle be dig komma in och bestämma själv vad du ville ha för musik, om du ändå kunde göra det.

 

Snälla se till att det blir fint väder på måndag, du kan väl snacka med mannen som styr över det där uppe?

 

Åh, snälla Wiktor kom tillbaka!

 

 

Love

Ensam Lillasyster

Johanna

 

Coldplay - Fix you


En låt från Natalie


Rascal Flatts - Why

Från Amy

Jag hade tänkt att skriva det här till dig så att du fick möjligheten att läsa det. Lämna det i trappan en av alla de kvällarna vi kollade på serier,
drack kaffe och småsnackade. Så att du fann det när jag inte var på plats, att du kunde läsa det utan press och kanske inte ens behövde kommentera det efteråt.
Men jag gjorde det inte. Dividerade fram och tillbaks om jag verkligen behövde skriva om specifika händelser, kanske förstod du allt ändå, och vi har alltid varit frispråkiga mot varandra,
du och jag. Vet att du förstod innebörden av det brevet du aldrig fick läsa, utan att några ord blev nerskrivna.

När du första gången skulle ta dina cellgifter i Linköping så var jag och Martin ditt sällskap, det var en lång resa till Linköping, och som vanligt hade vi några av våra fighter i bilen.
Lika jävla envisa, vi la fram konkreta fakta och jämförde med egna åsikter och ofta suckade vi högt åt varandras påståenden. I bilen blev jag pissed, stoppade in hörlurarna och vägrade
föra argumentionen vidare. Efter en timma, eller två, så sa du något som jag aldrig tidigare hört dig påstå: att jag kanske hade rätt.
Du har alltid varit en vis, klok man med ambitioner utöver oss andra. Mål som är uppnåeliga, just för att du gjorde dem det. Ingenting är omöjligt, och speciellt inte med den inställningen
och med den mentala styrkan du alltid burit på. Imponerande, inspirerande för oss andra och en frisk fläkt när saker och ting stod stilla.
Att det här har hänt är obeskrivligt. Tror inte att någon kan ta in det här, förstå det eller kan förlika sig med tanken. Vad är det som har hänt?
En orättvisa större än vad man kan gå med på har tågat in i någon och tagit en kär och underbar vän ifrån oss. Jag kan inte förstå det.
Tack för alla gånger du satt mig på plats. Tack för alla stöttande och peppande samtal. Du har alltid förstått. Alltid ställt följdfrågor, och hållit käften på precis rätt stunder.
Eller sagt något provocerande, just för att det fått mig att tänka ur ett annat perspektiv. Du har alltid gillat människor för vilka de är, även om de inte alltid gillat sig själva. Men du har fått
fram det som varit deras egna nyanser och tyckt att det varit det finaste med dem. Det märks verkligen på hur bred kompisskara du fått ihop under åren av plugg, resor och ett glatt, socialt lynne.
Ingen är den andra lik, och du gillade precis just det. Allt det som var individuellt.
Tack för alla sjuka historier. Konfirmationen. Allt pojk- och tjejsnack. Alla besök när jag bodde i Norrköping. Kvällar med grill och mys.

Vet inte ens vilket minne jag skulle välja, om jag bara fick välja ett att berätta om. Jag är tacksam och glad för alla.
Du var en fantastisk person, du har en hälrig familj, och alla vi vänner är tacksamma för det vi fick uppleva och känna tillsammans med dig.
Tack för allt det. Tills vi ses igen, så ska vi göra vårat bästa för att ta hand om varandra, vara ärliga och se till så att vi mår så bra som möjligt.
Det hade du velat, det vet vi.
Hoppas du får kära ner dig i någon vacker ängel, så att även hon kan få känna din värme.
Även fast det kommer blåser kallt emellanåt, så känner vi fortfarande värmen från dig.
As a true fighter you are stuck in my heart,
Amy


Hälsning från Nordic Hardware

Det är med stor sorg och ledsnad jag måste meddela att vår redaktionsmedlem Wiktor Nytomt som även kallades för Coore har lämnat oss. Efter en lång tids sjukdom avled han blott 24 år gammal. Vi vill tacka Wiktor för all tid och engagemang han lagt ner under de tio åren han var delaktig hos oss. Wiktor var en fantastisk kille omtyckt av alla och eldsjäl och utan honom hade inte NordicHardware varit vad det är idag. Wiktor har varit med sedan fröet såddes som senare blev NordicHardware ganska exakt tio år sedan.

 

Han har bland annat varit den som ansvarat för vårt forum men han har också varit en viktig person när det gäller NordicHardwares utveckling och ett personligt bollplank. Wiktor kämpade in i det sista och det är med djup sorg vi tackar Wiktor för alla roliga stunder tillsammans och vi sänder våra tankar till Wiktors familj i denna svåra stund.

 

/Redaktionerna på NordicHardware

 

Se: http://www.nordichardware.se/component/content/article/91-nordichardware/40256-wiktor-nytomt-doed.html för kommentarer.


Tills nästa gång‏

Jag är glad att vi åkte och jag hoppas vi kan göra det igen. Kanske inte i dag. Och det blir väl inte heller i morgon.
Det funkar ju inte så.
Men jag vet att du finns kvar och när det är dags - när du frågar, då kommer jag följa!
Jag följer dig alltid. Det vet du.

Men ibland har du lite väl brottom.
Och den sista resan har du startat för tidigt.
Jag kan inte vara där med dig. Inte än.

Tills vi ses nästa gång - ta hand om dig!

/Nicklas


Don't think of him as gone away

Don't think of him as gone away
His Journey's just begun,
Life holds so many facets -
This earth is only one.
Just think of him as resting
From the sorrows and the tears
In a place of warmth and comfort
Where there are no days or years.
Think how he will be wishing
That we could know today,
How nothing but our sadness can really pass away.
And think of him as living
In the hearts of those he touched...
For nothing loved is ever lost -
And he was loved so much.


I found this poem that a friend sent to me when I lost someone close and I just wanted to share it with you and Robert.
Take care guys.
Donna

Wiktor

Jag sitter här i vardagsrummet där du ensam spenderade den större delen av dina dagar. Ett ljus brinner stillsamt nedanför fönstret och alla blommor som kommit ger ifrån sig en vag men agreabel doft. Huset är så tyst, inte ens Josefin gör det mindre tyst. Det är som om allting omkring, även detta gamla hus, har förstått vad som har hänt, och liksom oss sörjande människor, dämpat fortgår med det som måste – nuet, och ett byggande av framtid.

 

Jag kan fortfarande inte förstå hur du orkade, jag kan fortfarande inte föreställa mig vilka tankar du måste haft, utan att dela med dig,. Varje gång jag ska går in i vardagsrummet väntar jag mig skymta dina ben i ögonvrån, varje gång blir jag lika förvånad över att du inte finns här. Det tomrum du lämnat efter dig är enormt, jag ångrar att jag inte spenderade mer tid här i vardagsrummet med dig. Jag ångrar att jag inte gjorde dig mindre ensam, fast jag kunde.

 

Jag intalar mig själv att du inte alls vilar i frid, utan att du lever skiten ur den verklighet du befinner dig i. Att du springer, hoppar, dansar, surfar och klättrar. Att du har fått ett nytt skal, som är friskt, som gör precis som du vill, som är fritt från cancer och sjukdomar. Den här låten är till dig.


Colon Hay - Waiting for my real life to begin

 

Det tär hårt på mig när jag gång efter gång tvingas inse att det inte finns någon rättvisa eller logik när det kommer till liv och död. Det får min omgivning att verka meningslös. Sedan förstår jag att det inte alls är meningslöst, för det är möten med människor som du som gör vår tid här logisk. Tack för att du släppte in mig och blev min vän.

 

Jag saknar dig, mer än jag kan uttrycka.

Din vän,
Robert

 

- Jag minns när vi åkte gokart i somras, du varvade mig två gånger och Johanna körde in i en buske. Om bara några minuter ska vi iväg och köra igen, jag önskar att du kunde vara med.


Min älskade Wiktor, jag saknar dig så!

Så det snurrar i mitt huvud, så tomt det känns i mitt hjärta, så många tårar som rinner ner för mina kinder.

Min älskade Wiktor, jag saknar dig så!

I två års tid kämpade du, och gav aldrig upp. Det finns ingen jag vet som har varit stakare än du. Att sakta se dig tyna bort och veta att du led utan att kunna göra något annat än att finns där för dig gjorde så ont i mitt bröst. Du höll din smärta och dina tankar för dig själv för att göra allt så mycket lättare för oss nära och kära runt dig.

Jag önskar så att du inte hade behövt lida. Det som du gick igenom ska ingen någonsin behöva gå igenom. Jag tyckte så fruktansvärt synd om dig Wiktor. Men de gjorde aldrig du, du tycket inte det var orättvist och du sa att du inte var rädd.

Wiktor Nytomt var symbolen för oss alla på styrka. Jag saknar dig så oerhört mycket storebror.

Vist fanns det stunder du var riktigt trött på mig, låt oss erkänna att jag är kanske inte den skarpaste kniven i lådan men du gjorde det alltid med glimten i ögat.

Ord kan inte beskriva den saknaden du lämnat efter dig, vänner, nära och oss i familjen.

Wiktor jag älskar dig så, tack för alla fina minnen, alla gånger du hjälpt mig med allt mellan himmel och jord, alla glada skratt, alla kloka storebrors råd. Tack för allt.

Det är med ro jag vet att du nu inte längre behöver lida. Hade du läst detta nu hade du sagt ”men jag led inte”. Det var sådan du var och det var de som fick oss runt om att orka kämpa vidare. Vi kämpade tillsammans in i det sista. Sprid nu dina vingar!

Jag vet att du fortfarande är med ibland oss, jag känner det på mig!

Älskar dig nu, älskar dig föralltid!

Din lillasyster Josefin

 



Hej Wiktor

Tänk att det är över nu. Denna kamp som vi alla, men framförallt du har kämpat dig igenom. Två år kämpade du och aldrig tappade du ditt mod. Vi var och är alla så otroligt imponerade över hur du klarade av det så länge, hur du alltid trots hur sjuk du faktiskt var alltid orkade vara social och trevlig mot familj och vänner. Du gjorde det lätt för oss, lätt att vara med och ta del av det hela – jag tror inte många insåg hur ont du faktiskt hade och hur sjuk du faktiskt var. Inte många av oss hade klarat det så som du gjorde – med modet uppe hela tiden.

 

Jag saknar dig så otroligt mycket Wiktor. Det är ofattbart och jag undrar när man faktiskt inser vad det är som hänt. Skulle någon ringa och fråga efter dig skulle jag säkert säga ’Ja, vänta lite’, och sen skrika efter dig – för att sen inse att det är förgäves. Tårarna kommer och går men den tomhet och saknad jag känner i kroppen är städigt där och jag blir arg så orättvist livet kan vara. Jag är tacksam och glad att jag fick vara med dig vid din sida när du lämnade oss, att vi hela familjen fanns där med dig och stöttade dig in i det sista.

 

Nu är vi bara två syskon, jag och Josefin och vi har inte längre en storebror som kan stå upp för oss när någon är elak, visa oss vad som är rätt och fel och framför allt hjälpa oss när våra datorer krånglar. Du var en bra allt-i-allo-bror, som alltid hade rätt såklart.

 

Vi är så många som kommer att sakna dig. Hela stan och mer därtill sörjer din bortgång. Men vi vet också att där du är nu är en mycket bättre plats, där goda människor får det de förtjänar och denna svarta ondska som vi kallar cancer inte finns.

Jag älskar dig Wiktor, min vackra bror.

 

Love

Lillasyster

Johanna

 

 

Led Zeppelin - Stairway to heaven


En blogg för Wiktor

Låt oss tillsammans minnas vår käre Wiktor Nytomt på den här sidan.

Gå hit när du vill skriva av dig, eller minnas en rolig, varm eller känslofylld berättelse om Wiktor skriven av dig själv, eller någon annan. Dela med dig av den Wiktor du kände och låt oss alla ta del av de minnen och händelser ni delade tillsammans.

Om du vill skriva, lägga upp en bild eller dedikera en låt, skicka ett mail till ([email protected])




Låt Wiktors minne leva kvar bland oss.



Foo Fighters - Times likes these

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0